Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Mokka’yı gören, dönüp bir daha bakıyor

Gittiği her yerde çift renk seçeneğiyle tüm dikkatleri üzerine toplamayı başaran Opel Mokka özellike bizim fıstık yeşili dediğimiz ama matcha yeşili olan renk gerçekten hayran bırakıyor. Birkac gündür kullandığım  bu aracı gören  herkes dönüp bir daha bakıyor. Opel Mokka test için bana geldiğinde 4 yaşında  olan oğlum İbrahim Ata “Oooo baba  bu Moka (Mokka)’nın rengi çok guzel  benim akülü  arabamı bu renge byayalım mı” dedi.  Küçük  büyük herkesin hayranlıkla baktığı Mokka, benim de bugüne kadar gördüğüm en çekici tasarıma sahip otomobil diyebilirim. “Neden Mokka alayım diyorsanız” ben de size eğer benim arabam dikkat çeksin, bakan dönüp bir daha baksın diyorsanız, işe bu yüzden öneriyorum. Çünkü farklı tasarımı ve renk kombinasyonuyla gittiği her yerde tüm dikkatleri üzerine toplamayı başaran bir otomobil.

HEM TASARIMI HEM DE TEKNOLOJİK ÖZELLİKLERİYE ÖNE ÇIKIYOR

Yeni Mokka, şehirli kitlenin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek boyutlara sahip, günlük hayatın parçası olabilecek kompaktlıkta ve konfor unsurlarını üzerinde barındıran bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Tasarımıyla tamamen yenilenen Yeni Mokka, teknolojik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Daha dinamik, sportif, modern hissettiren ve daha zarif bir duruşla Opel Vizör’deki yerini alıyor.

ARKADAN COUPE HAVASI VERİYOR

Konuğumuz olan kaputun gövde renginden farklı olarak siyah gelmesi ve arka bölüme doğru alçalan çizgiyle sportif bir Coupe havasını da yansıtan Mokka, tasarımlarıyla etkileyici ve başarılı bir rol üstlenmiş. Gelecekteki tüm Opel modellerinde de kullanılacak olan kanat şeklindeki LED gündüz farları ise yatay ekseni belirliyor. Aynı tema arka görünümde tekrar ediyor ve Opel Design Compass yaklaşımını otomobilin bütününe taşıyor. Ortadaki Şimşek logosu, yine ortada konumlandırılan model ismi ile bütünlük oluşturuyor. Bu konumlandırma kanat şeklindeki arka stop lambalarının yatay çizgisini, tavan anteninden gelen dikey çizgi ile tampondaki vurgulu kıvrıma bağlıyor.

DİJİTAL VE ŞIK İÇ MEKAN

Aracın iç mekanına geçildiğine ise sizi şık, dijital ve büyüleyisi bir ortam karşılıyor. Kullanılan kaliteli malzeme Alman markasına yakışır şekilde. sürücü koltuğuna oturduğunuzda tamamen dijital hem de odaklanmış ileri teknoloji ürünü Opel Pure Panel kokpit ile tanışıyorsunuz. İki adet geniş ekrandan oluşan Pure Panel, mimarisi gereği çok sayıda düğme ve kumandayı gereksiz kılıyor. Sistem en güncel dijital teknolojileri kullanıma sunarken, az sayıda düğme, kumanda alt menülere gerek kalmadan dijitalleştirme ve tamamen sezgisel kullanım arasındaki doğru dengeyi sağlıyor. Mokka’daki Pure Panel kokpit, Opel’in yenilikçi teknolojileri sürücülerin hayatını kolaylaştırmak için nasıl kullandığını da gözler önüne seriyor.

7 İNÇ RENKLİ DOKONMATİK EKRAN

Mokka’da 7 inç renkli dokunmatik ekrana sahip Multimedya Radyo, 10 inç renkli dokunmatik ekrana sahip üst seviye Multimedya Navi Pro olmak üzere farklı multimedya seçenekleri sunuluyor. Ekranlar, yeni Opel Pure Panel ile entegre olup sürücüye dönük olacak şekilde konumlandırılıyor. Böylelikle, 12 inçe kadar uzanan bir dijital gösterge paneli sağlanıyor.

130 HP GÜCÜNDE, 1.2 LİTRELİK BENZİNLİ MOTOR

Konuğumuz olan Mokka’da 130 HP gücündeki 1.2 litrelik turbo beslemeli benzinli motor ve AT8 otomatik şanzıman görev alıyordu. Sürücü isterse direksiyondaki vites değiştirme kulakçıkları ile manuel olarak da vites değiştirebiliyor. Mokka ülkemizde Elegance, GS Line ve Ultimate olmak üzere üç farklı donanım seçeneğiyle satışa sunuluyor.

SÜRÜŞ GÜVENLİĞİ VE KONFOR ÖN PLANDA

Standart olarak sunulan teknolojiler arasında; yaya algılama özellikli aktif acil fren sistemi, ön çarpışma ikazı, aktif şerit takip sistemi, 180 derece panoramik geri görüş kamerası ve trafik işareti tespit sistemi bulunuyor. Dur-kalk özellikli adaptif hız sabitleme sistemi, şerit ortalama özellikli gelişmiş aktif şerit takip sistemi, kör nokta uyarı sistemi, gelişmiş park pilotu gibi birçok ek özellik de yeni Mokka’da sürücülere sunuluyor.

6 FARKLI RENK, 3 TAVAN RENGİ SEÇENEĞİ

Mokka’da 6 farklı renk seçeneği, çift renk tavan ve Türkiye’de bir ilk olarak siyah renkli kaput opsiyonu bulunuyor. Sürücüler, yeni Mokka’daki zengin renk seçenekleri arasından Alp Beyaz, Kuvars Gri, Elmas Siyah, Matcha Yeşil, Mistik Mavi ve Rubin Kırmızı’yı tercih edebiliyor. Elegance donanımda opsiyonel olarak çift renk tavan (siyah, beyaz ve kırmızı) seçilebilirken, Ultimate donanımdaki ‘Bold Pack’ yani siyah kaput opsiyonu yeni Mokka’ya bambaşka bir hava katıyor.

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla