Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Ford Ranger Wildtrack, her koşulda güven veriyor

Ford Ranger Wildtrack, makyajın ardından iddiasını artırırken, hitap ettiği kitleyi de genişletti. Konforlu ve sessiz sürüşüyle asfaltta da keyifli sürüşler vadeden otomobil, arazide de performanstan ödün vermeden, en zor koşullarda bile gücünü gösteriyor.

HAVALI VE HEYBETLİ GÖRÜNÜM İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Ford markasının tasarım dilini yansıtan ızgara ve farlar, güçlü bir görünüme sahip sis farlarını barındıran tampon ve çok uzaklardan bile fark edilebilin marka logosundan oluşan, yeni ön tasarım yeni Ford Ranger Wildtrak’a şık ve güçlü bir görünüm kazandırdı. Profilde yer alan çizgiler güçlü duruşunu desteklerken, hem önde hem de arkadaki tamponlar araca daha iyi off-road yetenekleri kazandıracak şekilde tasarlanmış. Ranger Wildtrak’ın akıcı dış tasarımı, yeni çelik arka tampon ve stop grubuyla tamamlanıyor.

İÇ MEKANDA SUV KONFORU SUNUYOR

Wildtrak, herkes için oldukça ferah ve bir arazi aracına göre oldukça konforlu bir iç mekan sunuyor. Aracın dışındaki sportif çizgiler, iç mekanda yerini sade fakat kaliteli hissettiren malzemelere bırakıyor. Geniş multimedya ekranı, sarı dikişli deri koltuklar, rahat okunan göstergeler ve oldukça ferah olan yaşam alanı, başarılı süspansiyon sistemi sayesinde yeterince konfor sunabiliyor.

RAHAT OTURUŞ İMKANI SUNAN KOLTUKLAR

Koltukların oturuş pozisyonu başarılı, görüş mesafeleri yeterli. Orta konsolda, markanın diğer modellerinden de tanıdığımız 8 inç’lik multimedya ekran yer alıyor. Kolayca kullanılabilen ekran, daha rahat kullanım için ön koltuklara daha yakın olacak şekilde konumlandırılmış. Ekranı direksiyondan da kolayca yönetmek mümkün. Yeni teleskopik ayarlı direksiyon kolonu ise her sürücünün ideal sürüş pozisyonunu kolaylıkla yakalamasını imkan tanıyor. Kabin tasarımı bir otomobil rahatlığı sunarken, baş, diz mesafesi ve oturuş pozisyonu açısından arka koltuklar da daha konforlu hale getirilmiş. Aracın iç tasarımı, sürüş pozisyonunuz ve kullanım rahatlığı bir SUV konforu sunuyor. Ana ünitede kol dayamanın altında sunulan USB girişi ve multimedia bağlantısı ile ses sistemi yeterli bir şekilde çalışıyor.

PERFORMANS VE SÜRÜŞ İZLENİMİ

Konuğumuz olan Ford Ranger Wildtrack’ın kaputunun altında görev yapan yeni Bi-turbo 2.0 litre EcoBlue motoru 500 Nm tork üreten 213 Hp güç sunan, yeni 10 vitesli otomatik şanzımanla kombine edilmiş. 2 litrelik ünite şanzıman uyumuyla çok atak, vites geçişleri hissedilmeyecek kadar seri çalışıyor, anlık isteklere anında yanıt veriyor. Sürekli dört çeker olarak ilerleyen Ranger Wildtrak beş farklı sürüş moduna sahip, Eco, Comfort, Sport, Manuel ve Offroad. Sürüş modunu, vites kolunun solunda yer alan buton ile seçmek mümkün. Arazi sürüşlerinde ise orta torpidonun alt kısımda bulunan çevirmeli butonu kullanıyoruz. 2H, 4H ve 4L olmak üzere üç farklı çekiş sisteminden birini seçebiliyoruz.

HEM ARAZİDE HEM DE ASFALTTA BAŞARILI PERFORMANS SUNUYOR

Anahtar cebinizde olduğu halde çalıştırabildiğiniz Ford Ranger Wildtrak, hem asfalt zeminde hem de arazide sergilediği performans, sunduğu güvenli sürüş özellikleri ve konforuyla ön plana çıkıyor. Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimi 7.8 litre/100 km. Bu rakama ulaşmak gerçekçi olmasa da, sakin trafikte ve sabit hızlı sürüşlerde tüketim değerini düşürmek mümkün. Testimizde gözlemlediğimiz 10 lt/100 km’lik tüketim ortalaması, 2316 kg ağırlık ve motor gücü göz önüne alındığında makul olarak değerlendirilebilir.

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla