Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Kendi kendine şarj eden Yaris ne zaman geliyor?

Toyota, B segmentinde hibrit versiyon başta olmak üzere ilkleri gerçekleştiren Yaris’in tamamen yeni dördüncü neslini Türkiye pazarında sunmaya hazırlanıyor. Tasarım dili, konforu, yenilikçi tarzı ve sürüş dinamikleri ile sınıfının ötesine geçen Yeni Yaris, Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

DAHA ÇEKİSİ TASARIM VE GÜÇLÜ DURUŞ… 

Kalabalık ve yoğun şehir içi yollarda çevik bir sürüş sağlayacak şekilde tasarlanan Yaris, aynı zamanda kompakt boyutları içerisinde geniş, konforlu ve yüksek kaliteye sahip bir kabin sunuyor. Bağlantı teknolojileriyle ve yüksek donanım seviyeleriyle birlikte kullanıcıların beklentilerini aşmayı başarıyor. Toyota’nın TNGA mimarisi üzerine yapılan Yeni Yaris, bu sayede daha iyi dinamiklere, daha alçak ağırlık merkezine ve daha iyi gövde dayanımına sahip oldu. Bununla birlikte yeni mimarinin getirdiği avantajlarla beraber daha dikkat çekici bir tasarım, daha özgün bir kimlik ve daha güçlü bir duruş ortaya koyuldu.

YÜZDE YÜZ ELEKTRİKLİ BİR OTOMOBİL

Yeni Yaris’te Toyota’nın dördüncü nesil hibrit güç ünitesine de yer verildi. Yeni nesil hibrit motor, daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyon sağlıyor. Özellikle şehir içi sürüşlerde, yüzde 100 elektrikli bir otomobil gibi sıfır emisyonla daha fazla sürüş gerçekleştiren ve kendi kendini şarj edebilen Yeni Yaris ile şarj kaygısı yaşanmadan yolculuk yapılabiliyor.

130 KM HIZA ÇIKABİLİYOR

Toyota Yaris’in sahip olduğu 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi, daha büyük motorlara sahip Corolla, RAV4 ve Camry modellerinden alınan teknolojiyle geliştirildi. Yeni Yaris’te kullanılan hibrit sistemde; üç silindirli, değişken supap zamanlamasına sahip 1.5 litre Atkinson çevrimi benzinli motor yer alıyor. Avrupa yollarına uyacak şekilde geliştirilen Yaris’in genel verimliliği yüzde 20 oranında artırıldı ve sistem gücü yüzde 16 artırılarak 116 HP’ye ulaştı. Sadece elektrik motoruyla yapılan sürüşlerde 130 km/s hıza çıkabilen Yaris, elektrikli motorunu şehir içi yollarda daha fazla kullanabiliyor. Araçta CO2 emisyonu 85 g/km’ye düşürülürken, WLTP çevriminde yakıt tüketimi yüzde 20 iyileştirilerek 3.7 lt/100 km olarak ölçüldü.

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla