Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Martaş Otomotiv büyümeye devam ediyor

Otomotiv satış sonrası sektöründe 40 yılı geride bırakan ve farklı ürün gruplarında faaliyet gösteren 150’den fazla markanın satış, pazarlama ve dağıtım operasyonlarını yürüten Martaş Otomotiv, güçlü dağıtım ağına yatırım yaparken yurt dışı pazarlarına açılmaya yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

ÇARIKCI: ULUSLARARASI PAZARLARDA GLOBAL BİR OYUNCU OLMAK İSTİYORUZ

Martaş Otomotiv Genel Müdürü Erdem Çarıkcı, “Gerek yeni ürün gruplarına yönelik çalışmalarımız gerekse yeni dağıtım merkezlerimizle Türkiye genelinde çok daha kapsayıcıyız. Türkiye yedek parça pazarına sunulabilecek maksimum parçada ürünü sunarken, aynı zamanda ülkenin yüzde 80’ini kapsayan bir alan içerisinde bu parçaları aynı günde teslim edebiliyoruz. Böylece müşterilerimizin stok tutma alışkanlıkları tamamen değiştirdik. Hedefimiz daha fazla parçayı bünyemizde bulundurmak ve tek alışveriş noktası haline gelmek. Kısa bir süre içerisinde ise Türkiye’nin tamamına bir günde yedek parça tedariki sağlamak istiyoruz. Bu anlamda hedefimiz özellikle 3-4 yılda giderek artan büyümesiyle dikkat çeken Martaş Otomotiv’in bu yönünü kalıcı hale getirmek. Yani, organizasyonunu güçlendirmek ve Türkiye pazarındaki konumunu sağlamlaştırmak. Devamında ise uluslararası pazarlara açılarak global bir oyuncu olmak istiyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ AVRUPA VE ORTADOĞU”

Şubat ayı itibariyle hizmete giren Antalya dağıtım merkezi ile toplamda 7 dağıtım merkezine ulaştıklarını hatırlatan Martaş Otomotiv Genel Müdürü Erdem Çarıkcı, “Geçtiğimiz yıl Samsun ve İstanbul’da iki yeni dağıtım merkezi açmıştık. Bu sene Antalya’daki merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Böylece Türkiye genelindeki dağıtım ağımızı oldukça kuvvetlendirdik. Diğer yandan, kendi bünyemizde bulunan ve kendimize ait Votto, MGA ve GRAT markalarıyla, ülkemizin bulunduğu konumun da avantajını kullanarak yurt dışı faaliyetlerde aktif olmaya çalışıyoruz. Fakat bunun ötesinde en önemli planımız yurt dışında doğrudan faaliyet gösterebilmek için Türkiye sınırları dışında bir iştirak kurarak faaliyet alanımızı Türkiye dışına taşımak. Ve o alanlarda da yedek parça dağıtımı yapmaya yönelik bir stratejik planımız var. Kısacası, global bir yedek parça dağıtıcısı olmak üzere planlarımız ve hazırlıklarımız bulunuyor. Özellikle, Avrupa ve Ortadoğu’ya yönelik stratejilerimizi belirliyoruz. Hali hazırda, dünyanın en büyük yedek parça firmalarının bir araya geldiği ATR platformunun da üyesiyiz. Bu ortaklığımız sayesinde hem satın alma gücümüzü artırıyoruz hem de çok uluslu büyük firmaların know-how’ını paylaşıyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Geçtiğimiz yıl pazar ortalamasının üzerinde, ortalama yüzde 60 oranında bir büyüme gerçekleştirdiklerini aktaran Martaş Otomotiv Genel Müdürü Erdem Çarıkcı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu büyümenin ardında yatan en büyük sebeplerden birisi hem yeni ürün gruplarına giriş hem de yeni dağıtım merkezleri ile Türkiye’de daha kapsayıcı olmaya başlamamız oldu. En temel amacımız da büyümemizi sürdürülebilir kılmak. Büyümeyi sürdürülebilir kılmanın ana noktaları da tabii ki karlı ve pazar payını artıran bir şirket olmak. Önümüzdeki süreçte en büyük yatırımlarımız özellikle dijital alanda ve organizasyonumuzu geliştirmeye, büyütmeye yönelik olacak. Ayrıca, iş hayatına katılmak isteyen gençleri de aramıza almayı sürdüreceğiz. Üniversitelerle de iş birliği yapacağız. Bu sektörü daha ilgi çekici hale getirici çalışmalar içerisinde de bulunacağız. Sonrasında dijitalleşmeye önem vererek bu alanda yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Üçüncü planda yeni dağıtım merkezleri, ekipman, ürün ve markalar alanında da yatırımlarımız daima sürecek.”

 

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla