Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Opel Astra 30 yaşında

Geçmişten günümüze kadar 5 nesliyle başarılara imza atan Astra modeli, F ve K jenerasyonlarıyla bugüne kadar 15 milyon adetlik satış rakamlarına ulaşmayı başardı. Her zaman yenilikçi olmayı devam ettiren model, yeni Opel Astra’da da premium ve lüks segmentte yer alan teknolojileri kompakt sınıfta kullanıcılarıyla buluşturmaya devam edecek. Yeni Opel Astra, dizel ve benzinli motorlara ek olarak şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip versiyonlarıyla da ilk kez elektrikleniyor.

2022 YILINDA TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNULACAK

Astra serüveninde Opel, çeşitli başarılara ve yeniliklere imza atıyor. Lüks ve premium segmentte yer alan Intelli-Lux LED® Matrix farlardan AGR (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası) sertifikalı ergonomik ön koltuklara kadar uzanan bu başarı hikayesine, satışa sunulduğu her yeni nesilde elde ettiği satış rakamları eşlik ediyor. 1991 yılında başlayan bu macera, 2022 yılında Türkiye’de satışa sunulacak altıncı nesil ile hız kesmeden devam ediyor.

OPEL’İN DEĞİŞİM ELÇİSİ

Opel Astra, kompakt otomobil segmentinde öncü yenilikler sunma geleneğini daha farklı kitleler için erişilebilir hale getiriyor. Öncüsü olan Kadett ile birlikte Astra, Opel markasında değişimin elçisi oluyor. Ayrıca; etkileyici tasarım, çok yönlü kullanım özellikleri ve sürüş dinamizmi dışında heyecan verici, ulaşılabilir ve Alman mükemmeliyetçiliği olmak üzere markaya ait çok önemli mesajları dış dünyaya iletiyor.

OPEL ASTRA F, BUGÜNE KADARKİ EN ÇOK SATAN MODELİ OLDU

Opel Astra, 1991 yılında tanıtıldığında, dünya bir değişim içindeydi. Opel’in bu yeni nesil kompakt modeli ise değişim ruhunu en iyi şekilde yansıtıyordu. Yeni bir isim bu değişimin simgesi olacaktı ve yeni model Astra ismiyle yollara çıktı. Astra ismi, İngiliz kuzeni Vauxhall Motors’un Opel Kadett modelinin ilk zamanlardaki ismi olan Vauxhall Astra’dan alınmış oldu. Astra, ön emniyet kemeri gergileri gibi çok sayıda yeni geliştirilmiş güvenlik sistemine sahipti. Şirket içinde Astra F olarak anılan bu yeni model, hammadde kullanımında o yıllar için önemli bir adım olarak yüksek düzeyde geri dönüşüm seviyesiyle de çevresel uyumluluğa sahipti. Müşteriler, bayilere akın etti. 1991 ve 1997 yılları arasında yaklaşık 4,13 milyon adet üretilen Opel Astra F, Opel’in bugüne kadarki en çok satan modeli oldu.

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla