Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Otoyol Hipnozuna dikkat!

 Continental, uzun Kurban Bayramı tatilinde yola çıkacak sürücüleri otoyol hipnozuna karşı önlem almaları için uyarıyor. Gözler açıkken uyumak gibi bir etkisi olan otoyol hipnozunda, sürücünün yol farkındalığı azalarak riskli bir duruma neden olabiliyor.  Continental, güvenli sürüş için özellikle uzun saatler araç kullanacak olan sürücülerin yola çıkmadan önce uykularını iyi almalarını tavsiye ediyor. Uzun yolculuklarda farklı müzik türlerini dinlemek de sürücülerin konsantrasyonunu artırmaya yardımcı oluyor.

UYKUNUZU İYİ ALIN

Kurban Bayramında uzun yola çıkacak sürücülerin gerekli araç bakımlarını yaptırmalarının yanı sıra kendilerini de yola hazırlamaları hayati önem taşıyor. Uzmanlar tarafından sıklıkla dikkat çekilen ‘otoyol hipnozu’ en basit haliyle yolun monotonluğu sebebiyle beynin transa benzer bir duruma geçmesi olarak nitelendiriliyor. Teknoloji şirketi ve premium lastik üreticisi Continental, güvenli bir sürüş için sürücüleri özellikle uzun bir seyahate çıkmadan önce uykularını iyi almaları konusunda uyarıyor.

FARKLI MÜZİKLER DİNLEYEN

Özellikle uzun süre aralıksız araç kullanıldığında görülen otoyol hipnozu nedeniyle sürücü, araç içerisindeki işlevlerini bilinçsiz bir şekilde yerine getirmeye devam edebiliyor. Bu bilinçsizlik halinde gerçekleşebilecek en ufak bir hata ise büyük bir kazaya sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle seyahat esnasında dinlenilen müziği sıklıkla değiştirmek sürücünün dikkatini artırıyor.

İşte Continental’in sürücüler için diğer önemli önerileri:

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla