Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Renault Grubu yeni hedeflerini açıkladı

Yeni mekanizmaların uygulamaya geçirilmesi üzerine kurulu bu kararlı politika, Grubun dönüşüm stratejisini gerçekleştirmesine ve performans hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak. Politika, şirketin faaliyetleriyle derinden ilişkili üç ana dayanak noktası olarak: ekolojik dönüşüm, müşterilerin yollardaki ve çalışanların iş yerlerindeki güvenliği ile istihdam edilebilirliği geliştirerek daha fazla kadın iş gücü yaratma üzerine kurulu.


Renault Grubu CEO’su Luca de Meo konuyla ilgili yaptığı açıklamada;
“Çevresel ve toplumsal sorumluluğumuzu Renaulution’ın bir parçası olarak görüyoruz. Karbon ayak izini azaltma, ürettiğimiz araçları kullananların ve iş yerinde çalışanlarımızın güvenliği ve kapsayıcılık konusundaki kararlılığımız, stratejik hedeflerimizle örtüşürken değer yaratma amacımızı destekliyor. Şirket içinde oluşturulan ekiplerle, inovasyon ve dayanışma ilkelerimize uygun olarak geliştirilen bu eylem planı, yönetim kurulunca da destekleniyor ve faaliyetlerimizin bir parçası haline geliyor. Bu taahhütler, Grubumuzun dönüşümüne katkıda bulunurken misyonumuzu somut bir hale getiriyor.”

 Ekolojik geçiş, değer zincirinin ayrılmaz bir parçası

Araçların elektrikli hale getirilmesine ilişkin taahhütlere ek olarak Grup, Renault marka elektrikli araçların Avrupa’da 2025’e kadar satışların %65’ini, 2030’a kadar ise %90’ını oluşturmasını ve 2040 itibarıyla Avrupa’da, 2050 itibarıyla ise tüm dünyada sıfır karbon salınımını amaçlıyor.

2005 yılından bu yana Grup, araçlarının tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel ayak izini azaltmayı taahhüt ediyor ve 2025 ve 2030 için ölçülebilir hedeflerle karbonsuz hale gelme çabalarını artırıyor *

Müşterilerin yollardaki ve çalışanların iş yerlerindeki güvenliği

Trafik kazası sayısını azaltmak için Grup, kazaların önlenmesi ve acil durum hizmetlerinin desteklenmesi olmak üzere iki temel etken üzerine kurulu bir çalışma yürütüyor. Önleyici güvenlik programı üç ana bileşenden oluşuyor:

Son olarak Grup, acil durum müdahale süresinin kısaltılmasını ve kaza durumunda acil durum personelinin araca kolay erişmesini sağlamak amacıyla Avrupa’da piyasaya sürülecek tüm modellerde iki inovasyon gerçekleştirdi.

Güvenlik Planı, Grup çalışanlarına yönelik taahhütler de içermektedir:

İstihdam edilebilirlik, eşitlik, dayanışma

Araçlar gittikçe daha fazla elektrikli, bağlantılı hale geldikçe ve yerleşik akıllı sistemlerle donatıldıkça, yeni beceriler gerekiyor. Sektördeki temel değişimlerin ışığında, şirketin kapsayıcılık politikası 3 temel üzerine kurulu olacak: istihdam edilebilirlik, eşitlik, dayanışma.

Grup, elektrifikasyon, veri yönetimi, analizi, siber güvenlik ile araçların ve bataryalarının geri dönüşümüne yönelik mühendislik çalışmaları dahil olmak üzere döngüsel ekonomi konusunda yeni beceriler edindirmeye yönelik bir üçüncü derece eğitim merkezi kurmaya hazırlanıyor. Başta Grubun çalışanları için Fransa’da kurulması amaçlanan ReKnow University bünyesinde, 2025 yılına kadar iş gücünün bu değişimlerden etkilenen yaklaşık %40’lık dilimi eğitim görecek. Program kapsamında, Grubun mesleki eğitim tasarımı ve uygulanması konusunda iş birliği yaptığı sanayi ve akademi dünyasından çalışma ortaklarına kademeli olarak görev verilecek.

Renault Grubunda kadın çalışanların oranı diğer otomotiv üreticilerine oranla daha yüksek olsa da, kadınlar iş gücünün yalnızca %25’ini oluşturmaktadır. Grup, aşağıdaki girişimlerle cinsiyet dengesi için iddialı hedefler belirlemektedir:

Herkes için kapsayıcı mobilite sağlamak:

Bazı bölgelerde eşitsizliğin temel nedeni olan, istikrarlı istihdamın önünde engel oluşturan mobilite; iş sahibi olmak, işe devam etmek veya mesleki eğitim almak için önemli bir gerekliliktir. Bu bağlamda Grup, banka kredisi kullanma imkanı olmayan işsiz bireylere kiralık araç sağlamak amacıyla Renault dayanışma programı kapsamındaki otomobil bayilerinin desteği ve mikro kredi kuruluşu Adie işbirliğiyle, 2012 yılından bu yana çalışmalar yürütmektedir. Şirketin 2025 hedefi, uygulama ağını ve araçlarını Factory VO’dan dağıtarak kampanyadan faydalanan kişi sayısını ona katlayıp, birkaç yüzden birkaç bine yükseltmektir.

 

 

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla