Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Skoda’nın en güçlü SUV’u: Enyaq Coupe iV

Dünya prömiyeri gerçekleştirilen Skoda Enyaq Coupe iV, sportif hatlarıyla birlikte elektrikli otomobil dünyasına daha duygusal bir tasarım teması getiriyor.

Bununla birlikte Skoda ilk kez tamamen elektrikli Enyaq Coupe iV ürün gamına RS versiyonu da ekliyor. Atletik ve zarif çizgileriyle öne çıkan Enyaq Coupe iV, aynı zamanda geniş bir yaşam alanı da sunuyor.

180 PS-299 PS arasında dört farklı güç çıkışına, iki farklı batarya boyutuna sahip Enyaq Coupe iV, arkadan itişli veya dört çeker olarak tercih edilebiliyor. WLTP normlarına göre 545 kilometreye kadar menzil sunan yeni model hızlı şarj kapasitesine de sahip.

MODELİN EN PERFORMANSLI VERSİYONU ENYAQ COUPE iV RS

Yeni modelin ürün yelpazesi, 62 kWs batarya ve 180 PS güç çıkışına sahip Enyaq Coupe iV 60 ile başlıyor. Ürün gamının en üzerinde ise daha büyük batarya ve ön aksa ikinci bir motor bulunan Enyaq Coupe iV 80x ve Enyaq Coupe iV RS  bulunuyor. Modelin en performanslı versiyonu Enyaq Coupe iV RS 299 PS güç ve 460 Nm tork üretiyor. Bu yeni sportif versiyon, aynı zamanda markanın ilk tam elektrikli Skoda RS’i oldu. RS versiyonu, her zaman olduğu gibi daha dinamik sürüş ile birlikte siyah tasarım detayları ve RS logoları ile öne çıkıyor.

Skoda’nın tamamen yeni elektrikli coupe’si, zaten başarılı olan Enyaq Coupe iV’nin rüzgar direnci katsayısını daha da iyileştirerek 0.234 cd’ye düşürdü. Enyaq Coupe iV bu sayede çok daha yüksek seviyede bir verimlilik sunuyor. Düşük direnç ile birlikte daha uzun menzil kat edebiliyor. Opsiyonel olarak tercih edilebilen çeki demiriyle 1,400 kg’ye kadar olan römorkları 8 derece eğime kadar çekebilme kapasitesine sahip.

Çevreci Enyaq Coupe iV, daha sürdürülebilir materyaller kullanılarak geri dönüştürülmüş PET şişelerden ve yeni yünden yapılmış koltuk döşemelerine ve ekolojik olarak ağartılmış deriye sahip.

 

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla