Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Volvo Cars yeni kablosuz şarj teknolojisini test ediyor

Volvo XC40 Recharge modelinden oluşan, tam elektrikli küçük bir otomobil filosu, üç yıl boyunca, İskandinav bölgesindeki en büyük taksi operatörü Cabonline tarafından taksi olarak kullanılacak. Bu filo, İsveç’in Göteborg şehrindeki istasyonlarda kablosuz olarak şarj edilecek.

Kablosuz şarj testi, stratejik Göteborg Yeşil Şehir Alanı girişimi kapsamında yer alan önemli birçok projeden biri olarak görülüyor. Şehir içinde yer alan bu belirlenmiş alanlar, sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesi için canlı test yatakları olarak kullanılıyor.

MOBERG: HEYECAN VERİCİ YENİ TEKNOLOJİLER

Volvo Cars Araştırma ve Geliştirme Başkanı Mats Moberg, “Göteborg Yeşil Şehir Alanı, heyecan verici yeni teknolojileri gerçek bir ortamda denememize ve bunları gelecekte potansiyel olarak daha geniş bir şekilde değerlendirmemize olanak tanıyor. Seçilmiş ortaklarla birlikte yeni şarj teknolojilerini test etmek, gelecekteki otomobillerimiz için alternatif şarj seçeneklerini değerlendirmenin iyi bir yolu” dedi.

Testte kullanılan şarj istasyonları, kablosuz elektrikli şarj sistemleri alanında lider bir üretici firma olan Momentum Dynamics tarafından sağlanıyor. Şarj işlemi, uyumlu bir otomobil sokağa yerleştirilmiş bir şarj pedinin üzerine park ettiğinde otomatik olarak başlıyor. Sürücü, şarj işlemini otomobilinden inmeden rahatlıkla tamamlıyor.

360 DERECE KAMERA SİSTEMİ

Şarj istasyonu, şarj pedi aracılığıyla otomobildeki alıcı üniteye enerji gönderiyor. Volvo Cars, otomobili şarj pedinin üzerinde doğru bir şekilde ve kolayca hizalamak için 360 derecelik kamera sistemini kullanıyor.

Tam elektrikli XC40 Recharge otomobiler için kablosuz şarj gücü 40 kW’ın üzerinde olacak. Böylece şarj hızı, kablolu 11 kW AC şarj cihazından yaklaşık dört kat hızlı ve kablolu 50 kW DC hızlı şarj cihazıyla neredeyse aynı olacak.

Volvo otomobiller, günde 12 saatten fazla kullanılacak ve yılda 100.000 km yol kat edecek. Böylelikle bu test aynı zamanda ticari kullanım senaryosunda tam elektrikli Volvo otomobillerinin ilk dayanıklılık testi de olacak.

Kablosuz şarj projesinde yer alan diğer ortaklar arasında şirketin İsveçli perakendecileri Volvo Bil ve Volvo Car Sörred, İsveçli enerji şirketi Vattenfall ve onun şarj ağı InCharge, şehir enerji şirketi Göteborg Energi ve Göteborg Şehri’nin sahibi olduğu bir belediye ekonomik kalkınma ajansı olan Business Region Gothenburg yer alıyor.

Volvo Cars geçen yıl, 2030 yılına kadar emisyonsuz ulaşım sağlamayı hedefleyen Göteborg Yeşil Şehir Bölgesi girişiminin içerisinde yer aldı. Şirket, şehri bir test alanı olarak kullanarak, elektrifikasyon, paylaşımlı mobilite, otonom sürüş, bağlanabilirlik ve güvenlik gibi alanlarda, teknoloji ve hizmetlerin gelişiminin hızlanmasını sağlayacak.

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla