Yeni Haberler

Hyundai IONIQ 6 artık % 10’luk ÖTV diliminde

Hyundai, tamamen elektrikli araçlara (BEV) adanmış IONIQ markası altındaki ikinci modeli olan IONIQ 6’yı geçtiğimiz yıl ülkemizde satışa sunmuştu.

Hyundai, D sedan segmentinde konumlanan IONIQ 6 modeline şimdi de “Advance” adıyla Türkiye’ye özel bir donanım seviyesi hazırladı. Bu yeni donanım seviyesi, hem uygun fiyatı hem de üst düzey donanım özellikleriyle Türk tüketicisinin elektrikli otomobillere daha rahat ulaşmasına olanak sağlayacak.

IONIQ 6’nın fiyatı 1 milyon 660 bin liradan başlıyor

Arkadan itişli single motor seçeneğine sahip Advance donanım seviyesi, 53 kWh’lık standart bir batarya ile 429 km menzil sunuyor. Advance versiyonunun gücü 111 kW (151 beygir).

18 DAKİKADA YÜZDE 10’DAN YÜZDE 80’E ŞARJ EDİLİYOR

Otomobilin ortalama enerji tüketimi 100 km’de 13.9 kWh (WLTP). IONIQ 6’nın 0-100 km/s hızlanması Advance donanım seviyesinde 8.8 saniye.

Aracın ulaşabildiği maksimum hız da 185 km/s ile sınırlandırılmış. 800 voltluk batarya sistemine sahip olması sayesinde de 350 kW hızlı DC şarj cihazına bağlandığında yalnızca 18 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80 düzeyine kadar şarj edilebiliyor.

WLTP normlarına göre, IONIQ 6 kullanıcılarının 100 km menzil kazanmak için aracı ultra hızlı şarj istasyonlarında yalnızca 5 dakika şarj etmeleri yeterli. IONIQ 6 Advance, özellikle kış aylarında yaşanan menzil kaybını önlemek için ısı pompasıyla birlikte geliyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel

BERKEL: 2030 YILINA KADAR ELEKTRİKLİ ARAÇ PAYIMIZ YÜZDE 30’A ULAŞACAK

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, satışa sundukları yeni donanım seviyesiyle ilgili şunları söyledi: “Otomotiv sektöründe elektrifikasyona doğru oldukça hızlı bir dönüşüm var ve marka olarak biz de bu dönüşüme öncülük etmeye çalışıyoruz.

Hyundai Motor Grubu olarak 2030 yılına kadar 30’dan fazla elektrikli modeli tanıtarak globaldeki EV satış gücümüzü artırmayı istiyoruz. Bu bağlamda, yeni modeller ve yeni tesis yatırımlarımız sayesinde dünyadaki ilk 3 elektrikli otomobil üreticisinden biri olma yönünde emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye’de de 2030 yılına kadar EV satışlarımızı yüzde 30 seviyesine çıkararak elektrikli otomobil denilince akla gelen ilk markalardan biri olmayı hedefliyoruz.

Satışına başladığımız IONIQ 6 Advance versiyonumuz da yüzde 10 ÖTV avantajı sayesinde Hyundai’nin Türkiye’deki elektrikli pazarında varlığını 2024 yılında güçlendirecek. İçten yanmalı B-SUV modellerle neredeyse aynı fiyatta olan IONIQ 6 Advance, ülkemizde kullanıcılara hem D segmenti konforunu hem de üst düzey elektrikli mobilite deneyimini bir arada sunacak.” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu