Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Yeni e- Berlingo tüm beklentileri karşılıyor

 

Üstün pratiklik ve çok yönlülük özelliklerini bünyesinde barındıran yeni Citroen ë-Berlingo, elektromotoruyla sessiz ve konforlu bir yolculuk sunarken aynı zamanda emisyondan arındırılmış bir sürüş de sunuyor.

“YETERLİ MENZİL SUNARAK MÜŞTERİLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR” 

Citroën Ürün ve Strateji Direktörü Laurence Hansen yapmış olduğu değerlendirmede: “Elektrikli Berlingo, yeterli menzil sunarak pratiklikten ödün vermeyen yapısıyla, müşterilerimizin farklı ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılarken, iki farklı konuya aynı anda cevap veriyor. ë-Berlingo, akıcı ve sessiz bir sürüş, düşük sürüş maliyeti ve hava kalitesini koruma olmak üzere birçok avantaj sunuyor. Tüm bunlar bu sınıfın tüketicisinin beklentileri ve büyük hacimli araçlarda CO2 emisyonları ve yakıt tüketimi çok daha hassas ele alınıyor.”

ELEKTRİK MODUNDA DİNGİN VE AKICI BİR SÜRÜŞ

 ë-Berlingo her bir yolculuğu rahatlatıcı bir deneyime dönüştürüyor. Son derece sessiz ve titreşimden arındırılmış bir şekilde çalışan elektromotor, otomobili vites geçileri olmadan ve ilk hareket anından kullanıma sunduğu yüksek tork değeriyle akıcı bir şekilde hızlandırıyor. Citroën ë-Berlingo aynı zamanda yüksek oturma pozisyonu, yumuşak direksiyonu ve 10,8 metre dönüş çapı ile konforlu ve pratik bir sürüş sunuyor.

 

Elektromotor, seçilen sürüş moduna ve sürüş koşullarına bağlı olarak çalışıyor. Maksimum 100 kW (136 HP) güç ve ilk hareket anından 260 Nm tork üretimi ile ë-Berlingo seçilen sürüş moduna bağlı olarak 135 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Sürüş modları ë-Toggle kumanda paneli üzerinden seçilebiliyor.

Toplam üç farklı sürüş modu bulunuyor. 80 kW/210 Nm üreten Normal  mod, günlük kullanım için ideal bir performans-menzil dengesi sunuyor. 60 kW/180 Nm üreten Eko mod, ısıtma ve klima sistemini kapatmadan gücünü kısarak ve motorun güç ve tork üretimini sınırlayarak menzili uzatıyor ve sakin yumuşak bir sürüş sunuyor. 100 kW/260 Nm üreten Performans modu ise örneğin ağır yükleri taşımak üzere motorun gücünü en üst seviyeye çıkartarak performansı arttırıyor.

ELEKTRİKLİ SÜRÜŞ MENZİLİ 280 KİLOMETRE

Sadece fonksiyonellik, kullanım kolaylığı veya geniş iç hacim gibi aktif yaşam tarzına yönelik araçlara özgü özellikler sunmakla kalmayan ë-Berlingo, sıfır emisyonlu yapısıyla kısıtlamaların olduğu şehir merkezlerine özgürce erişim sağlarken, farklı kullanıcıların gereksinimlerini karşılamak üzere uzun bir elektrikli sürüş menzili sunuyor. ë-Berlingo’s 50 kWh kapasiteli lityum-iyon bataryasıyla sürüş koşullarına bağlı olarak 280 km’ye varan bir elektrikli sürüş menzili sunuyor. En güncel elektrikli araç teknolojisini bünyesinde barındıran ë-Berlingo’nun her iki gövde tipinde de aynı elektromotor ve batarya tipi sunuluyor.

UZUN ÖMÜRLÜ BATARYA…

Elektrikli güç-aktarma sistemi, yavaşlama ve fren anında enerji geri kazanımı sağlayarak menzili optimize ediyor. Kullanıcının enerji geri kazanımını optimize etmek için orta konsoldaki ‘B’ düğmesini etkinleştirmesi yeterli oluyor. Koltukların altına ve araç zeminine entegre edilen bataryalar kabin içi kullanım alanına etki etmiyor. Bataryalar elektromotor, ısıtma ve klima sistemlerinin enerji gereksinimini karşılıyor. Batarya şarj seviyesi gösterge panelinde yüzde şeklinde ve ayrıca seviyeli bir ışıklı panel ile gösteriliyor. Bataryalar sekiz yıl veya 160.000 km (bu garanti süresinin sonunda %70 batarya kapasitesi ile) garanti ile uzun kullanım ömrü sunuyor. Bir yıl veya 20.000 km sonra ve ardından her iki yılda veya 40.000 km’de bir gerçekleştirilen bakım sonrasında bir batarya kapasite belgesi düzenleniyor.

KISA SÜREDE ŞARJ OLUYOR

 ë-Berlingo’nun şarj gereksinimlerini karşılamak üzere üç farklı çözüm sunuluyor. Bir Green’Up soket, bataryanın büyük bölümünün bir gecede şarj edilmesini sağlayarak günlük kullanım için hazır hale getiriyor.

Mod 2 kablo evde, iş yerinde veya park alanında kullanım için devreye giriyor. Bu şarj modu standart 8A soketi veya gelişmiş 16A soket (Green’Up ünitesi ve soketi) ile uyumlu olup bataryayı 15 saatten daha kısa sürede tamamen şarj ediyor.

 

Bireysel veya halka açık hızlı şarj, 3,7 ile 22 kW Wallbox hızlı şarj ünitesi kurulumunu ve isteğe bağlı olarak sunulan Mod 3 kablosu gerektiriyor. Böylece %0’dan %100’e şarj etmek için 7 saat 30 dakika (tek fazlı 7,4 kW Wall Box) veya 5 saat (üç fazlı 11 kW Wall Box) yeterli oluyor.

 

Halka açık bir istasyonda süper hızlı şarj, şarj cihazına entegre Mod 4 kablosuyla 100 kW’a kadar gerçekleşiyor. Bu çözüm 50 kWh’lik bataryanın %80 doluluğa 30 dakikada ulaşmasını sağlıyor. ë-Berlingo, hızlı şarj süresi açısından pazarda kendi segmentinin en iyisi olarak öne çıkıyor.

TELEFON VE TABLETE UZAKTAN ERİŞEBİLİYOR

Kullanıcı bataryanın şarj seviyesi ve menzil bilgilerine My Citroën uygulaması üzerinden akıllı telefon veya tablet ile uzaktan erişebiliyor. Yine My Citroën uygulaması üzerinden kabin ön iklimlendirme ayarı veya şarj zaman ayarı gibi işlemler de yapılabiliyor. Tüm bu bilgilere ve ayarlara ayrıca orta konsoldaki bağlantılı navigasyon ekranı üzerinden de erişim sağlanıyor.

 

Citroën, müşterilerini desteklemek için, ekipman (standart veya güçlü Green’Up priz veya Wallbox) ve evde veya iş yerinde kurulum dahil olmak üzere ë-Berlingo’nun gereksinime uygun şarj çözümleri sunuyor. Her bir Avrupa ülkesi için önerilen ortaklar seçilmiş durumda.

ÖZGÜN TASARIM

Citroën ë-Berlingo bir dizi dış tasarım ayrıntısı ile içten yanmalı motora sahip versiyonlardan görsel olarak ayrışıyor ve bir elektrikli araç olduğunun sinyallerini veriyor. Yeni marka logosuna ev sahipliği yapan ön ızgarada, bagaj kapağındaki Berlingo isminin önünde bir ‘ë’ logosu yer alırken ayrıca tamponlarda ve yanlardaki Airbumps® uygulamalarında ‘Eloksal Mavi’ vurgular bulunuyor. Şarj soketinin kapağı içten yanmalı versiyondaki yakıt deposu kapağı ile aynı yerde bulunuyor.

SÜRÜŞ SEÇENEKLERİ…

Yeni Citroën ë-Berlingo’nun iç mekanı da kullanımını kolaylaştırmak üzere şekillendirildi. Orta konsol ë-Berlingo’ya özgü ë-Toggle vites seçicisine ev sahipliği yapıyor. Kullanıcı buradan Park, Geri, Boş, Sürüş ve Fren fonksiyonları dışında Eko, Normal ve Performans sürüş modlarını da seçebiliyor.

8 İNÇLİK DOKUNMATİK EKRAN

ë-Berlingo’nun 8 inçlik dokunmatik ekranı elektrikli araca özel bir ‘Enerji’ menüsü içeriyor. Söz konusu menü; aktif sürüş modu, elektromotor ve batarya şarj seviyesi ile gerçek zamanlı elektrikli güç-aktarım sistemi akışı olmak üzere enerji akışı, kWh/100 km cinsinden her bir yolculuk için ortalama tüketim dahil tüketimle ilgili istatistikleri ve verileri ve şarj zaman ayarı veya kabin ön iklimlendirme ayarı gibi bilgileri gösteriyor. Ayrıca donanım seviyesine bağlı olarak bir 10 inçlik yüksek çözünürlüklü ekran da sunuluyor.

 

Sürücüler, dijital gösterge ekranını, navigasyon sistemini, enerji akışı bilgilerini veya sürüş destek sistemlerini öne çıkartacak şekilde ihtiyacı doğrultusunda kişiselleştirebiliyor.

 

5 VEYA 7 YOLCU KAPASİTESİ SUNUYOR

 

ë-Berlingo, segmentinde uzun soluklu başarının anahtarını oluşturan tüm nitelikleri ve yenilikleri bünyesinde barındırıyor. Citroën Advanced Comfort® programının bir parçası olarak genişliğe, modülerliğe ve aydınlığa vurgu yapılan araç içerisindeki beş veya yedi yolcuya benzersiz bir deneyim yaşatıyor.

2 FARKLI GÖVDE TİPİ

İçten yanmalı versiyon ile aynı mimari ve temel özelliklerle sahip olan yeni Citroën ë-Berlingo kompakt boyutlarıyla üstün manevra kabiliyeti ve buna karşın yedi kişiye kadar rahat ve geniş bir iç mekan sunuyor.

ë-Berlingo farklı gövde tipleriyle üretiliyor. Kısa olan M versiyonu 4,40 metre ve uzun olan XL versiyonu ise 4,75 metre uzunluğa sahip. Aradaki 35 cm’lik uzunluk farkı hem dingil mesafesi artışından, hem de arka uzantıdan kaynaklanıyor. Versiyona bağlı olarak 1,90 metrenin altında kalan tavan yüksekliği sayesinde ë-Berlingo tüm otoparklara girebiliyor.

GENİŞ VE FERAH İÇ MEKAN

Kullanıcılar, ister iş için olsun, ister bir şeyleri taşımak için olsun ve isterse de ailesi veya arkadaşlarıyla bir gezi olsun geniş bir iç mekana veya geniş bir yükleme alanına ihtiyaç duyuyor. Tıpkı Berlingo gibi yeni Citroën ë-Berlingo da geniş ve kullanışlı bir iç mekanıyla tüm bu gereksinimleri fazlasıyla karşılıyor.

Elektrikli camlara sahip iki adet büyük sürgülü yan kapı, ağır ve hacimli nesneleri yüklemek ve boşaltmak için büyük bir bagaj kapağı, bagaj kapağının açılamadığı durumlarda hayatı kolaylaştıran bagaj kapağından bağımsız açılan arka cam gibi özelliklerle ë-Berlingo kolay bir erişim ve pratik kullanım özellikleri sunuyor.

 GENİŞ İÇ HACİM

ë-Berlingo sürücü ve beraberindeki yolculara segmentin en geniş yaşama alanını sunuyor. XL versiyonu, 4.000 litreye varan hacim ve 3.05 m yükleme uzunluğu ile geniş bir hacim veya geniş diz mesafesi ile 2.126 litreye kadar bagaj hacmi kullanıma sunuyor.

MODÜLERLİK

ë-Berlingo modüler bir mobilya gibi son derece esnek ve kullanışlı bir yapı sunuyor. Kabin içinde sunulan fonksiyonel ve esnek yapı sayesinde versiyona bağlı olarak beş veya yedi yolcu taşıyabiliyor veya ağır ve hacimli nesneleri depolamak için geniş kargo alanına dönüşebiliyor.

 

İkinci koltuk sırasında her biri aynı büyüklükte ve yolculara 156 mm diz mesafesi sunan üç adet bağımsız koltuk bulunuyor. Kullanım gereksinimlerine uyum sağlamak üzere tasarlanan koltuklar bağımsız veya tamamı katlanarak tamamen düz bir yükleme zemini elde dilebiliyor.

Ön yolcu koltuğunun katlanmasıyla M gövde tipinde 2,7 metre ve XL gövde tipinde 3,05 metrelik yükleme uzunluğu ve tamamen düz bir yükleme zemini elde ediliyor.

Üçüncü koltuk sırasında iki adet sökülebilir bağımsız koltuk bulunuyor. XL versiyonunda sunulan kızaklar sayesinde üçüncü sıradaki koltuklar 130 mm ileri-geri hareket ettirilerek kullanım amacına bağlı olarak yolculara veya bagaja daha fazla alan sağlanabiliyor.

İK FARKLI YÜKSEKLİKTE AYARLANAN BAGAJ BÖLÜMÜ

Bagajdaki eşya rafı orta veya yüksek olmak üzere iki farklı yükseklikte ayarlanarak bagajı bölme çözümü sunuyor. 25 kg’a kadar eşyaları taşıyabilen eşya rafına bagaj kapağından bağımsız açılan arka camdan da ulaşılabiliyor. İhtiyaç olmayan durumlarda eşya rafı versiyona bağlı olarak ikinci sıra koltukların sırtlıklarının arkasına kaldırılabiliyor.

SAKLAMA ALANLARI

ë-Berlingo, 167 litre saklama alanı ve geniş bir bagaj kullanıma sunuyor. M gövde tipinde 775 litre olan bagaj hacmi XL gövde tipinde 1.050 litreye (beş koltuklu konfigürasyonda) çıkıyor. Saklama alanları küçük eşyaların kabin içinde neden olabileceği karmaşayı önleyecek kullanım kolaylığı ve fonksiyonellik sunuyor.

92 litrelik 26 adet saklama alanı dışında Modutop Tavan® da sunuluyor. İkinci sıradaki koltuklardan ve bagaj kapağından bağımsız açılan arka camdan ulaşılabilen tavan rafı 60 litre hacim kullanıma sunuyor ve 10 kg’a kadar nesneleri taşıyabiliyor. Tavan boyunca uzanan raf sistemi tavanın formuyla mükemmel bir şekilde birleşen bölmeli yarı saydam bir kemer içeriyor ve yolcuların hangi bölmede neyin olduğunu görmesini sağlayan şeffaf yüzeyiyle hayatı kolaylaştırıyor.

SÜRÜŞ VE MANEVRA İÇİN YARDIMCI SİSTEMLER

ë-Berlingo, sürüş rahatlığını ve güvenliğini destekleyen 18 farklı teknolojiyle donatılıyor ve bu özelliği ile sınıfına öncülük ediyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma, bu segmentte tamamen yeni renkli yükseltilmiş gösterge ekranı, yokuş kalkış desteği, yan koruma desteği ile ön ve arka park sensörleri, Top Rear Vision geri görüş kamerası, akıllı farlar, elektrikli el freni, hız sabitleme ve hız sınırlandırma sistemi ve uygun park yerini otomatik olarak tespit eden ve manevra yaparak aracı park eden Park Assist gibi donanımlar sürücünün hayatını önemli oranda kolaylaştırıyor.

 

Aktif güvenlik freni, aktif şeritten çıkma uyarı sistemi, sürücü dikkat dağınıklığı uyarısı, mesafe uyarısı, kahve molası uyarısı, römork bağlantısı denge kontrolü, eğim iniş yardımcısına sahip Grip Control kapsamı genişletilen trafik işareti tanımlama ve önerme sistemi ile kör nokta izleme sistemi gibi donanımlar ise sürüş güvenliğini destekliyor.

Citroën ë-Berlingo, Avrupa’da 2021 yılının ikinci yarısında satışa sunulacak.

 

 

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla