Site icon Ajans Oto – Otomobil Haberleri

Yenilenen ZOE yollarda

 

Otomotiv şirketleri elektrikli ve otonom araç yatırımlarını askıya aldı ya da erteleyecek derken, aksine pandemi döneminde elektrikli araç yatırımları, üretimi ve satışları hız kazandı. Bu doğrultuda elektrikli araç yatırımlarını hızlandıran markalardan biri de Renault.

2012 yılında ilk defa tanıtılan yüzde 100 elektrikli ZOE’nin üçüncü neslini tanıtan Renault, Avrupa’nın en çok satan bu araç, Aralık ayına özel 349 bin 900 TL’lik fiyatıyla Türkiye’de satışta.

EN GENİŞ ARKA KOLTUK OTURMA ALANI

Doğru akımla (DC) daha kısa sürede şarj olan 52kWh bataryaya sahip yeni ZOE, 395 km menzile sahip. Sınıfının en geniş arka koltuk oturma alanına sahip Renault ZOE’nin bagaj hacmi ise 338 litre.

Mod B, e-shifter, auto-hold fonksiyonlu elektrikli park freni, kablosuz şarj ünitesi gibi yenilikleri de bünyesinde barındıran ZOE’nin Mod B özelliği sayesinde neredeyse hiç fren yapmadan aracı kullanabileceksiniz. Artırılmış güvenliği de kullanıcılarına sunan ZOE, birçok İleri Sürüş Destek Sistemine de (ADAS) sahip.

ÇAĞDAŞ: ÇITAYI DAHA DA İLERİ TAŞIDIK

ZOE ile ilgili açıklamalarda bulunan Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Elektrikli araç pazarında referans noktası olan ZOE, 2020 Ocak ve Kasım ayında 84 binden fazla adetle Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili oldu. Ülkemizde de elektrikli otomobil dendiğinde akıllara ilk gelen modellerden olan ZOE’nin yeni neslini Türk tüketicisiyle buluşturmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. Çağdaş, “Üçüncü nesil ZOE, daha modern ve çekici yeni yüz, artan menzil, sürüş güvenliği ve konforunu artıran teknolojiler, rakipsiz şarj çeşitliliği, birinci sınıf enerji verimliliği, kalite ve geri dönüşüm odaklı iç tasarım gibi özellikleriyle çıtayı daha da ileriye taşıyor” diye konuştu.

ZOE’NİN BAZI ÖZELLİKLERİ

– Tamamen yeniden tasarlanmış ön tamponda, krom detaylarla çevrelenmiş sis farları.

– Boğaz mavisinin de aralarında bulunduğu 6 farklı renk seçeneği.

– Sınıfında rakipsiz çözünürlük ve işlevselliğe sahip 10 inç sürücü ekranı ve orta konsol boyunca uzanan 7 inç dokunmatik ekran.

– Aracın içinde Yüzde 100 geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmış.

– Bir ailenin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte sınıfının en geniş arka koltuk alanı ve 338 litre bagaj hacmi. Aynı zamanda arka koltuklar katlanır.

EN HIZLI ŞARJ EDİLEN ELEKTRİKLİ ARAÇ

– 395 kilometreye kadar menzil sunan 52 kWh gücündeki Z.E. 50 batarya.

– Renault’ya ait doğru akımlı (DC) hızlı şarj seçeneği aracın 50 kW ile şarj edilebilmesini sağlıyor.

– Her bir AC (alternatif akım) terminalinden 22 kW’a kadar güç beslemesi alabilen ZOE, halka açık alanlardaki şarj noktalarında en hızlı şarj edilen elektrikli araç.

FRENE BASMANIZA GEREK YOK 

– Rejeneratif frenleme özelliğiyle her yapılan frenleme esnasında ortaya çıkan kinetik enerji elektrik enerjisine dönüşüyor ve akü şarj ediliyor.

– Mod B özelliği sayesinde sürücü neredeyse frene basmıyor. Gazdan ayağınızı çektiğinizde ZOE, anında yavaşlıyor.

– Aracın elektrik mimarisi pek çok İleri Sürüş Destek Sistemini (ADAS) destekliyor ve ZOE’de daha bir çok teknolojik özellik bulunuyor.

 

Exit mobile version
Araç çubuğuna atla