
İstanbul’da düzenlenen Busworld 2026 Fuarı’na yeni nesil elektrikli ve otonom araçlarıyla damga vuran Karsan, Avrupa’daki büyümesini yeni başarılarla taçlandırdı. Otonom e-ATAK, e-ATA 12 ve e-ATA 18 modellerini ziyaretçilerin beğenisine sunan şirket, elektrikli toplu ulaşımda hem Türkiye’de hem de Avrupa’da iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

Karsan Yurtiçi Satış ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, şirketin bugün 3 kıtada 28 ülkede 2 bin 400’den fazla elektrikli aracıyla hizmet verdiğini, araçların 500 milyon kilometrenin üzerinde yol yaptığını söyledi.
Avrupa elektrikli toplu ulaşım pazarında ilk çeyrekte yüzde 6,9 pazar payına ulaşarak 7’nci sıradaki yerlerini koruduklarını belirten Arpacıoğlu, Litvanya, Hırvatistan, Portekiz, Romanya, Fransa ve Polonya’da ilk 3 marka arasında yer aldıklarını açıkladı. Hırvatistan’da yüzde 100 pazar payıyla lider olduklarını ifade eden Arpacıoğlu, Litvanya’da yüzde 38,2, Portekiz’de yüzde 22,7 ve Romanya’da yüzde 21 pazar payına ulaştıklarını kaydetti.
Elektrikli mobilitedeki başarılarını otonom teknolojilerle güçlendirdiklerini vurgulayan Arpacıoğlu, dünyanın ilk seri üretim Seviye-4 otonom otobüsü Otonom e-ATAK’ın Avrupa’da aktif yolcu taşımaya devam ettiğini, Otonom e-JEST’in ise ABD’nin Atlanta kentinde düzenlenen dünyanın en büyük futbol organizasyonunda hizmet vermeye başladığını söyledi.
Türkiye’deki elektrikli toplu ulaşım dönüşümünün de öncüsü olduklarını belirten Arpacıoğlu, ülke genelinde 149 elektrikli Karsan aracının hizmet verdiğini, 2025 yılında Türkiye’de satılan 69 elektrikli toplu ulaşım aracının tamamının Karsan tarafından teslim edildiğini ifade etti.
2019-2025 döneminde Türkiye’den Avrupa’ya gerçekleştirilen elektrikli minibüs ve otobüs ihracatının yüzde 81’ini tek başına gerçekleştiren Karsan, Busworld 2026’da sergilediği yeni nesil modellerle küresel elektrikli ve otonom mobilite hedeflerini bir kez daha gözler önüne serdi.




