
Opel Türkiye, 2024 yılında satışlarda tarihi bir rekora imza attı. 62 binin üzerinde araç satışı ile pazarın 7’nci büyük oyuncusu haline gelen marka, ticari araç segmentinde de 17 bin adedi aşarak önemli bir başarıya ulaştı. Globalde ise Almanya’dan sonra en yüksek pazar payına sahip ikinci ülke konumuna yükseldi. Bu da büyük bir başarı. Almanya’dan sonra globalde en yüksek pazar payına sahip ikinci ülke Türkiye oldu. Global Opel satışlarının yüzde 10’u Türkiye’de gerçekleşti.
Yantaç: Hedef ilk 3’e girmek
Opel Türkiye Genel Müdürü Yiğit Yantaç, bu başarının sırrını yerel üretime ve geniş ürün gamına bağladı. Yantaç, 2025 yılında da büyümeyi hedeflediklerini belirterek, “Hedefimiz yılı 70 bin adetlik satışla tamamlamak. Hafif ticari araçlarda ise 20 bin adeti aşarak marka sıralamasında ilk 3’e girmek istiyoruz.” dedi.
Vivaro ve Zafira üretimi Türkiye’de
Opel, 2025 yılında Türkiye’de üretilecek olan Vivaro ve Zafira modelleriyle birlikte, yeni nesil Grandland ve Frontera gibi güçlü rakiplere sahip olacağını belirten Yantaç, yerel üretimin satışlara olumlu etkisi olacağını vurgulandı. Bu sene de pazarın 1 milyonun üzerinde satışa ulaşacağını belirten Yantaç, “Hedefimiz yılı 70 bin adetlik satışla tamamlamak. Bu başarıda şüphesiz ürün gamımıza yeni katılan Grandland ve katılacak olan Frontera’nın etkisi olacağı gibi, esasen hafif ticari araçlarda D segmentinde yerel üretime geçmemiz etkili olacak. Vivaro ile birlikte yıl içerisinde Zafira da artık Türkiye’de üretilecek. Hedefimiz yılı 20 bin adetin üzerinde hafif ticari araç satışıyla tamamlamak. Yani zor olsa da marka sıralamasında ilk 3’te yer almak istiyoruz” dedi.
“Vergi düzenlemesi beklemiyoruz”
Son iki yıldır otomobil pazarında yaşanan rekor büyüme, sektörün genel olarak sağlıklı bir durumda olduğunu belirten Yantaç, bu yüzden yakın zamanda vergi düzenlemesi ya da matrahlarda bir değişim düşünmediğini belirtti. yantaç “Biz herhangi bir beklenti içinde olmadan yıllık planlamalarımızı yaptık. Fakat gerekli görür ve değiştirirlerse tabi ki buna da adapte olup fiyatlarımızı ve modellerimizi buna göre nasıl hazırlayabiliriz diye tekrardan değerlendireceğiz. Alınan-alınabilecek her karara hızlıca adapte olacak bir markayız.” diye konuştu.