advertorial
Ticari Araç

TEMSA, Romanya yollarını elektrikle fethetti

TEMSA, Avrupa’da elektrikli otobüs dönüşümünü hızlandıran ülkelerden biri olan Romanya’da önemli bir başarıya imza attı. Şirket, 2024 yılında 3 farklı Romanya belediyesine toplam 8 adet elektrikli MD9 electriCITY model otobüs teslim etti. Bu teslimatlarla birlikte, TEMSA’nın Romanya’daki elektrikli otobüs pazarındaki etkisi daha da büyüdü.

Prestij modeliyle de dikkat çekiyor

Elektrikli otobüslerin yanı sıra, TEMSA’nın midibüs modeli Prestij de Romanya’da büyük ilgi görüyor. Son 2 yılda Romanya’ya 120’den fazla Prestij modeli satıldı. Bu durum, TEMSA’nın Romanya’daki toplam ihracatının 2023 ve 2024 yıllarında bir önceki 2 yıla göre %79 artmasını sağladı.

TEMSA CEO’su Evren Güzel

TEMSA CEO’su Evren Güzel, Romanya pazarının önemine vurgu yaparak, “Romanya, Türk ticari araç üreticilerinin yurt dışında yazdığı en büyük başarı hikayelerinden biri. TEMSA olarak biz de bu başarı hikayesine öncülük etmekten büyük gurur duyuyoruz.” dedi. Güzel, son 10 yıllık Romanya ihracatının yaklaşık yarısının son 2 yılda gerçekleştirildiğini belirterek, bu başarının TEMSA’nın küresel büyüme stratejisinin önemli bir yansıması olduğunu ifade etti.

Doğu Avrupa’da büyümeye devam

TEMSA, sadece araç ihraç etmenin ötesinde, müşterilerine uzun vadeli değer sağlayan ve sürdürülebilir iş ortaklıkları kurmayı hedefliyor. Doğu Avrupa bölgesi de bu strateji çerçevesinde önemli bir rol oynuyor. Romanya’daki başarı, TEMSA’nın bu bölgedeki büyüme hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu