Yeni Haberler

Tofaş, Stellantis markalarının Türkiye’deki üst düzey yöneticilerini açıkladı

Türkiye otomotiv sektörünün köklü ve önemli oyuncularından Tofaş, bünyesine katılan global otomotiv devi Stellantis’in Türkiye operasyonlarında kritik bir yeniden yapılanmaya gitti. Şirket, Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, FIAT, Jeep®, Opel ve Peugeot markalarının Türkiye’deki üst düzey yönetim kadrolarını belirleyerek, bu markaların pazardaki etkinliklerini ve sinerjilerini artırmayı hedefliyor.

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, bu stratejik kararın arkasındaki vizyonu ve beklentilerini detaylı bir şekilde aktardı. Eroldu, “Stellantis gibi global bir gücün markalarını Tofaş çatısı altında yönetmek, bizim için hem büyük bir sorumluluk hem de önemli bir fırsattır. Bu yeniden yapılanma, Stellantis’in Türkiye pazarındaki potansiyeline olan inancımızın ve bu pazara verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Amacımız, Stellantis’in köklü geçmişi ve uluslararası alandaki başarılarını, Tofaş’ın yarım asrı aşan deneyimi ve Türkiye pazarındaki derinlemesine bilgisiyle harmanlayarak benzersiz bir sinerji yaratmaktır” şeklinde konuştu.

Eroldu, yeni organizasyon yapısının temel hedeflerini de vurguladı. “Müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak, mobilite alanındaki yenilikçi çözümleri Türkiye pazarına sunmak ve tüm markalarımızın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu yeni yapıyla, markalarımızın her birinin kendine özgü kimliğini koruyarak, pazar dinamiklerine daha hızlı ve etkin bir şekilde adapte olabileceğiz” ifadelerini kullandı.

Markalar Direktörlü İbrahim Anaç

Markalar Direktörlüğü koltuğunda: İbrahim Anaç

Stellantis’in Türkiye operasyonlarındaki tüm markaların stratejik yönetiminden sorumlu olacak Markalar Direktörlüğü görevine İbrahim Anaç getirildi. Anaç, otomotiv sektöründe köklü bir geçmişe sahip deneyimli bir yönetici. Uluslararası alanda önemli görevler üstlenen Anaç, daha önce Stellantis’in MEA (Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi’nin Ticari Başkanlığı görevini başarıyla yürütüyordu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini uluslararası işletme alanında tamamlayan Anaç’ın, global vizyonu ve yerel pazar dinamiklerine hakimiyetiyle Tofaş’ın marka stratejilerine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Alfa Romeo, DS Automobiles ve Jeep markalar direktörlü Selim Eskinazi

Alfa Romeo, DS Automobiles ve Jeep’in lideri: Selim Eskinazi

Alfa Romeo, DS Automobiles ve Jeep gibi premium ve ikonik markaların direktörlüğünü ise Selim Eskinazi üstlenecek. Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun olan Eskinazi, 2006 yılından itibaren otomotiv sektöründe çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. Stellantis çatısı altında da farklı sorumluluklar üstlenen Eskinazi, Temmuz 2022 itibarıyla bu önemli göreve atanmıştı. Eskinazi’nin, bu üç markanın Türkiye pazarındaki konumlarını güçlendirme ve hedef kitlelerine yönelik özel stratejiler geliştirme konusunda önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Citroën Marka Direktörlüğü: Bora Duran 

Citroën Marka Direktörlü Bora Duran 

Citroën markasının Türkiye operasyonlarının direktörlüğünü ise Bora Duran yürütecek. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Duran, işletme alanındaki yüksek lisans eğitimini İngiltere’de tamamladı. 2019 yılında Tofaş bünyesine Safe Bölge Müdürü olarak katılan Duran, başarılı çalışmalarıyla dikkat çekti ve 1 Şubat 2025 tarihinden bu yana Citroën Marka Direktör Vekili olarak görev yapıyordu. Duran’ın, Citroën’in Türkiye pazarındaki mevcut başarısını daha da ileriye taşıması ve markanın yenilikçi kimliğini vurgulayan stratejiler geliştirmesi hedefleniyor.

FIAT Marka Direktörü: Altan Aytaç

FIAT Marka Direktörü: Altan Aytaç

FIAT Marka Direktörlüğü görevini sürdürmekte olan Altan Aytaç, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Koç Üniversitesi MBA programları mezunu. Sektörde uzun yıllara dayanan deneyime sahip olan Aytaç, FIAT bünyesinde çeşitli yöneticilik görevlerinin ardından 2008 yılında Marka Direktörlüğü görevine getirilmişti.

Opel Marka Direktörlü: Yiğit Yantaç

Opel Marka Direktörlüğü görevini yürütmekte olan Yiğit Yantaç, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Stellantis çatısı altında farklı görevler üstlenen Yantaç, 2020 yılından bu yana Opel Marka Direktörlüğü görevini başarıyla sürdürmekteydi.

Peugeot Marka Direktörü: Gupse Kaplan

Peugeot Marka Direktörü: Gupse Kaplan

Peugeot Marka Direktörlüğü görevini sürdürecek olan Gupse Kaplan, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyetinin ardından Nice Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Kaplan, Peugeot markasının yönetimindeki deneyimiyle görevine devam edecek.

Yeni organizasyonel yapıda önemli bir görev üstlenen Mahmut Karacan, Filo ve 2.El Satış Direktörü olarak atandı. Çukurova Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Karacan, otomotiv sektöründe çeşitli yönetim kademelerinde görev aldı. 2013-2015 yılları arasında Alfa Romeo, Jeep® ve Lancia Marka Direktörlüğü görevlerini yürüten Karacan, 2015 yılından itibaren FIAT Satış Direktörlüğü görevini üstlenmişti.

Tofaş bünyesinde 2015 yılından bu yana Satış Sonrası ve Yedek Parça Direktörü olarak görev yapan Hüseyin Şahin, yeni dönemde de aynı sorumluluğu üstlenecek. Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu olan Şahin, CEO Cengiz Eroldu’na bağlı olarak çalışmalarını sürdürecek. Şahin, 2011-2015 yılları arasında Tofaş Satış Direktörlüğü görevini de yürütmüştü.

Satış Sonrası ve Yedek Parça Direktörü:Hüseyin Şahin,

Tofaş’tan yapılan açıklamada, bu atamaların şirketin büyüme stratejileri ve marka hedefleri doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi. Yeni görevlendirmelerle birlikte Tofaş’ın pazardaki konumunu daha da güçlendirmesi bekleniyor.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu