Yeni Modeller

1100 km menzil sunan Renault Rafale, D SUV sınıfını sallayacak

Renault ürün gamının en üst noktasını oluşturacak yeni coupe D-SUV modeli Rafale Eylül’de Türkiye’de olacak. Renault, Renaulution stratejik planındaki ana hedeflerden biri olan C segmentindeki performansını daha da güçlendirme hedefini, Yeni Renault Rafale modeliyle D segmentine de taşıdı.

Rafale E-Tech hibrit sistemini ve CMF-CD platformunu kullanarak, Renault’nun ürün gamının en üst noktasında konumlanıyor. Araçta 200 ve 300 BG’lik hibrit motorlar yer alıyor.Coupe SUV tasarımı, gösterişli hatları ve tam hibrit motorlarıyla öne çıkan Rafale, markanın ürün gamının en üstüne konumlandırılacak.

Yeni Renault Rafale E-Tech hibrit sistemini ve CMF-CD platformunu kullanarak, markanın amiral gemisi görevini üstleniyor. Renault Rafale’de 3 silindirli 1.2 lt E-Tech tam hibrit motor 200 beygir güç ve 205 NM tork üretiyor. 0’dan 100 km/s hızlanması 8.9 saniyede gerçekleşiyor.

Üç elektrik motorlu versiyon da 300 beygir gücünde ve dört çeker sürüş sistemine sahip. Uzunluğu 4.71 metre, genişliği 1.86 metre, yüksekliği 1.61 metre olan Renault Rafale’in 2.74 metrelik dingil mesafesi bulunuyor.  Bu ölçülerle oldukça eğimli tavan çizgisine rağmen 1.80 metre boyundaki yolcular dahi arka kısımda rahat edebiliyor. Araçta 647 litre bagaj hacmi bulunuyor.

Çağdaş: Rafale, D-SUV sınıfında zirveyi hedefliyo

1.100 km menzil Sevilla’da gerçekleştirilen Rafale Uluslararası Test Sürüşleri sırasında konuşan MAİS CEO’su Berk Çağdaş, “Yeni Renault Rafale, D-SUV segmentindeki iddiamızı zirveye taşıyan ayrıcalıklı bir model. Geçtiğimiz yıl lansmanını gerçekleştirdiğimiz Yeni Renault Austral’in ardından bu segmentte bizi temsil edecek en önemli modelimiz. Sınıfının en geniş iç mekânına sahip olmasının yanı sıra 1.100 kilometrenin üzerinde sağladığı menzil; Rafale’i rakiplerinden ayıran önemli diğer özellikler arasında.

Coupe tasarımı ve belirgin hatlarıyla dikkat çeken sportif bir görünüm sergiliyor. 32 adet gelişmiş sürüş destek sistemi (ADAS), kişiselleştirilebilir MultiSense ayarları, Solarbay otomatik kararan cam tavan ve yapay zekâ destekli işlevsel özellikler ise Rafale’i teknoloji çağının öne çıkan modellerinden biri haline getiriyor. Yeni Renault Rafale, üçüncü çeyreğin sonunda Türkiye’de kullanıcıları ile buluşacak” değerlendirmesini yaptı.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu