Sürüş İzlenimi

SUV konforu sunan Pick-up: D-Max

Benzersiz ve rakipsiz özelliklerle sınıfında çıtayı yükselten Isuzu D-Max, motoruyla yüksek performans ve üstün yakıt verimliliğini bir arada sunuyor. Olağanüstü süspansiyon konforu ve gürültü yalıtımıyla göz kamaştıran D-Max, SUV konforu sunuyor. Arazi yetenekleriyle de SUV’larla arazi araçları arasındaki farkı ortaya koyuyor. Zorlu arazi koşullarında da pürüzsüzce ilerleyen lüks kamyonet sınıf liderliğini kimseye kaptırmayacak gibi görünüyor.

Isuzu, Japonya merkezli bir otomobil üreticisi olarak özellikle ticari kamyonlar ve SUV araçlarıyla öne çıkıyor. Dayanıklı modelleri ile otomobil dünyasında ses getiren Isuzu, yakıt verimliliği ve düşük işletme maliyetleri konusunda önemli adımlar atıyor. Markanın bu önemli vizyonu sonucunda hayata geçmiş modellerden biri de bu hafta konuğumuz olan D-Max, pick-up segmentinde yer alan güçlü bir model diyebiliriz. Birçok ülkede güvenlik, çevreci araç ve yılın Pick-up modeli kategorilerinde ödül kazanan D-Max, güçlü motor seçenekleriyle farklı ihtiyaçları karşılayabiliyor. Hem ticari kullanım hem de bireysel kullanım için uygun bir model olan D-Max, yakıt ekonomisi konusunda da öne çıkıyor. Bu modelin dizel motorları genellikle daha düşük yakıt tüketimi ve daha iyi kilometre başına değer sunuyor. Uzun mesafe yolculuklar veya ticari kullanımlar için daha ekonomik bir çözüm arayan sürücüler bu motor seçeneğini de tercih edebilir. Isuzu D-Max, ilk bakışta kaslı ve güçlü bir duruşu ile dikkat çekiyor diyebiliriz.

“BABA BU D-MAX BİZİM OLSUN”

Devamlı test araçları kullandığım için 7 yaşındaki oğlum İbrahim Ata’da doğal olarak arabalara çok meraklı. D-Max’i teste aldığımda İbrahim Ata koşarak geldi yanıma ve hemen aracı inceleyip içine bindi, ilk sözü “Baba bu araba çok büyük ve geniş benim akülü arabamı bağaja koyup ormana gidelim, artık bunu geri vermeyelim bizim olsun hem de en sevğimi renk mavi” dedi. D-Max’in heybetle duruşu ve başarılı performanıs dikkat çekiyor.

HEM ARAZİDE HEM ASFALTTA GÜVEN VERİYOR

Isuzu D-Max kullanım açısından da gerçek bir pickup ruhuna sahip. Bu araçlardan konforlu bir binek otomobil rahatlığı beklememek gerekiyor. Ancak D-Max, öyle bir konfor sunuyorki sanki pick-up değil SUV araç kullanıyorsunuz hissi veriyor. Öncelikle yola çok sağlam basan araçlardan biri D-Max. Arazide güven veren bir araç aynı zamanda asfalt kullanımları sırasında ona güven duyacağımız bir sürüş kabiliyeti sundu. Asıl onun oyun alanı olan asfalt dışı kullanımlardaysa başarılı dört tekerlekten çekiş sisteminin getirdiği artıyla engel tanımadı. Onunla nereye gitmek istersek isteyelim ulaşabileceğimiz yönünde güven duymamızı sağladı. D-Max’in ön ızgara ve jant tasarımı, gücünü ve segmentindeki farkını daha iyi vurgulayacak biçimde yenilenmiş. Yeni ön ızgara ve jant tasarımı ile daha da dinamik ve güçlü bir yapıya kavuşan Isuzu D-Max pick-up modelleri arasında farkını ortaya koyuyor.

Sahip olduğu güçlü tasarımı ve üstün donanım özellikleri ile pick-up sınıfında standartları yükselten Isuzu D-Max, Anadolu Isuzu tarafından dört farklı donanım seviyesinde ve yedi farklı versiyonda pazara sunuldu. Isuzu D-Max’in “V-Cross” ve “V-Joy” serileri hem şehir hem arazi koşullarında üstün sürüş konforu ve performansını birlikte sunuyor. Isuzu D-Max’in “V-Go” serisi donanım seviyesi temel iş gücü gereksinimi eksiksiz karşılayacak şekilde tasarlanırken, “V-Life” serisi ise iş gereksinimlerinin yanı sıra kişisel ve günlük kullanım için tercih eden müşteriler düşünülerek geliştirildi.

SUDAN GEÇİŞ YÜKSEKLİĞİ

2020 yılında tasarımı bütünüyle yenilenen Isuzu D-Max pick-up ailesi, yüksek verimliliğe ve performansa sahip motoru, araç güvenliğini ve sağlamlığını artıran şasisi, güçlü süspansiyon yapısı ve daha güçlü frenleme sağlayan özellikler sunuyor. Tüm versiyonları 800 mm’lik sudan geçiş yüksekliğine sahip olan, yaklaşma ve uzaklaşma açıları ile en zorlu koşullarda bile üstün manevra becerileri sunan Isuzu D-max ailesi, Euro 6D emisyon standartlarına uyumlu motoru sayesinde yakıt tüketiminde de oldukça tutumlu.

Isuzu D-Max’in 4×4 versiyonları diferansiyel kilit sistemi ile off-road severlerin taleplerine yanıt verirken, adaptif hız sabitleme, arka radar, yağmur ve ışık sensörü, kör nokta algılama, stereo kamera ve bununla birlikte sunulan (ADAS) ileri sürüş destek sistemleri kullanıcılarına üstün bir sürüş güvenliği sağlıyor. 9 inç dokunmatik multimedya, kablosuz Apple Car Play ve Android Auto bağlantısı, çift bölgeli dijital klima gibi özellikleri Isuzu D-max’in pazardaki konumunu daha da güçlendiriyor. Isuzu D-Max, bi-LED farları, tasarımdaki iddiasını pekiştiren yeni ön ızgarası ve jantları, modern renk kombinasyonları, yan basamaklar ve tavan rayları gibi detayları ile hem spor hem de agresif bir görünüme sahip. Dokuz farklı renk seçeneği ile sunulan Isuzu D-Max, Avrupa’da Euro NCAP, Avustralya’da ise ANCAP tarafından yapılan değerlendirmelerde 5 yıldız aldı.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

1.9 litrelik motoru ve başarılı çalışan şanzımanı ile bu tip araçlardan beklenen çekiş gücünü zorlanmadan sağlıyor. Tüm versiyonlarda sunulan 1.9 litrelik turbo dizel güç anlamında istediklerimizi verdi. 3600 d/d’de 164 HP güç ve 2000 d/d’de 360 Nm tork üretiyor. Modelin otomatik şanzımanlı 4×4 versiyonları 0’dan 100 km/s hıza 12.9 saniyede çıkarak başarılı bir performans sağlıyor. D-Max V-Cross, 1.9 litrelik motoru ve 6 ileri şanzımanla 100 km’de fabrika verisi 7.8 litrelik ortalama tüketime sahip. D-Max’in 6 ileri otomatik şanzımanında kullanıcılar sıralı vites değiştirme kolunu kullanarak manuel modu da tercih edebiliyor ve böylece daha sportif bir deneyim yaşayabiliyor.

Aracın fiyatı 2 milyon 29 bin 400 TL ile 2 milyon 598 bin 700 TL arasında değişiyor.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu