Yeni Modeller

Başarı: Octavia hedefimizde önemli bir modelimiz olacak

Konfor ve güvenli sürüş için pratik detaylar konusunda akıllı çözümler üreten Skoda, 2020 yılı bitmeden yeni Octavia’yı satışa çıkardı.

 Tasarımından teknolojisine değişen Octavia’da bulunan Head-Up Gösterge’si en önemli özelliği. Artık sürücüler kafasını sağa sola çevirmeden, ihtiyacı olan bilgileri görebilecek. Skoda, yaklaşık 1 yıldır üretilmeyen modeli Octavia’nın yeni modelini online toplantı ile tanıttı. C sınıfına hitap eden dördüncü nesil Skoda Octavia, tasarımından teknolojisine, bagaj genişliğinden iç hacmine, motorundan konforuna kadar her şeyi yenilenerek satışa çıktı.

BAŞAR: BU AVANTAJDAN HERKES YARARLANSIN

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar yeni OCTAVIA’nın tasarım, donanım ve estetik özellikleriyle filo aracı olmanın dışında bireysel müşterilerin ve ailelerin de ihtiyacını karşılayacak iddialı bir otomobil olarak karşımıza çıktığını belirterek “OCTAVIA’da yaklaşık 1 yıldır eski seride üretim yoktu ve bir süredir bu önemli segmentte müşterilerimize yanıt veremiyorduk. Ancak şimdi yılsonunda verdiğimiz sözü yerine getirerek yeni OCTAVIA’yı pazara sunuyoruz. Octavia bizim için çok önemli bir model ve gelir gelmez pazardaki yerini alacağını düşünüyoruz.  Yeni Octavia’yı çok özel fiyatlarla pazara sunuyoruz. 2021 yılında Ocak ayında müşterilerimiz bu fiyatlarla ulaşamayacaklar. O yüzden bu fiyatlardan aracı almak bir avantaj. Biz bu aracı yılsonunda getirmenin risk değil, müşterilere karşı bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu avantajdan herkes faydalansın istedik.” dedi.

BAŞAR: HEDEFİMİZ İLK 5 İÇİNDE YER ALMAK

Başar, genel Pazar değerlendirmesinde “Aralık ayı Kasım ayına göre biraz daha zayıf görünüyor. Bununla birlikte binek pazarının 610 bin civarında gerçekleşeceğini düşünüyoruz. ŠKODA olarak ise, yılı 25 binde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu Skoda markası olarak sizinle yüzde 4 Pazar payı ve 25 bin adetlik satışların gerçekleştiği son yılımız ve basın toplantımız olabilir. Biz 2020’ye 3 modelle başladık ve pazar payımızı korumayı başardık. 2021’de ise 7 modelimiz olacak. Yüce Auto-ŠKODA’nın şimdiye kadarki en yüksek pazar payını görmeye hazırlanmalısınız. 40 bin ŠKODA araç satışı hedefliyoruz. Artık yeni hedefimiz yüzde 7 Pazar payıyla ilk 5 marka içerisinde olmak. OCTAVIA bu hedefimizde en önemli modelimiz olacak. 2021 yılı için Octavia’nın 20 bin adetlik bir potansiyelimiz olduğunu görüyoruz ve segmentinde yüzde 12 lik bir pay elde etme hedefimiz var. 2021 yılı için toplam Pazar öngörümüz ise 550 bin adetler civarı. Pazarın bir miktar küçüleceğini öngörüyoruz. Hacim olarak küçülen ama bizim büyüdüğümüz bir yıl olacak” şeklinde konuştu.

“2021 BOL KAMPANYALI BİR YIL OLACAK”

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar sözlerini “2021’de pazar koşullarının bol kampanyalı, özellikle faiz kampanyaları ile desteklenmiş bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Müşterilerimizin bol çeşit bulacağı ve daha kazançlı alışverişler yapacağı bir yıl olacağını tahmin ediyorum. Bu sadece bizim için değil tüm rakipler için de aynı olacağını düşünüyorum” şeklinde tamamladı. Tanıtımı özel yeni Octavia, 299 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

YENİ OCTAVIA’NIN ÖNE ÇIKAN BAZI ÖZELLİKLERİ

– Bagaj hacmi 10 litre büyüyerek 600 litreye ulaştı.

– Elektrikli bagaj kapağı

– İki kollu direksiyon simidinden, 14 farklı fonksiyon yönetilebiliyor.

– Yüksek çözünürlüklü 8,25 veya 10 inç dokunmatik ekran

– Mood Select özelliğiyle ruh haline uygun iç aydınlatma

– Elite ve Premium donanım özellikleri

Elite: Bi-LED ön ve LED arka far grubu, Shift-by-wire şanzıman, 2 kollu DSG yönetme özellikli direksiyon, 8,25 inç Swing multimedya ekranı, 8 hoparlör, Smartlink bağlantı sistemi ve çift bölgeli klima.

Premium: 10,25 inç dijital gösterge, 10 inç Bolero multimedya ekranı, kablosuz Apple CarPlay, KESSY anahtarsız giriş ve çalıştırma, TOP LED arka far grubu ve dinamik sinyal lambaları ve 17 inç Rotare Aero alaşım jantlar.

– Yeni kabinde: elektrik destekli vites düğmesi, isteğe bağlı olarak sertifikalı ergonomik koltuklar, üç bölgeli klima, arka camlar için güneş perdesi, 5 USB girişi ve 230 Voltluk elektrik bağlantı soketi gibi özellikler bulunuyor.

KESSY anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi

– Türkiye’de iki motor seçeneği bulunuyor, 1.0 litre TSI EVO e-TEC 110 HP güç ve 200 Nm tork değerine sahip. 1.5 TSI EVO e-TEC ünite ise, 150 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor.

– iki motor seçeneğinde de, içten yanmalı motoru elektrikli motorla kombine eden mild hybrid özelliği bulunuyor. Bu sayede ortalama yakıt tüketimi 4.3 lt/100 km seviyesine iniyor.

– Çarpışma Önleme Asistanı, Dönüş Asistanı ve sürücüyü kapıyı açmadan önce bir başka araç veya bisikletli yaklaşması durumunda uyarı veren Araç Çıkış Uyarısı gibi özellikler.

– Aracı kuş bakışı 360 derece gösteren Çevre Alan Görünümü asistanı

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu