Yeni Haberler

TAYSAD’dan otomotiv sektörüne kritik uyarı: Rekabetçilik risk altında!

Türkiye otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerinden TAYSAD (Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği), sektörün geleceğiyle ilgili endişe verici bir tablo çizdi. Dernek Başkanı Yakup Birinci, 2024-2025 dönemi değerlendirme basın toplantısında, Türkiye’nin dünya otomotiv üretimindeki konumunun tehlikede olduğunu ve rekabetçiliğin ciddi risk altında bulunduğunu vurguladı.

TAYSAD Başkanı Yakup Birinci

Üretim hedefleri ve riskler:

Birinci, Türkiye’nin 2025’te 1 milyon 485 bin adetlik üretimle dünya otomotiv üretiminde ilk 10’a gireceği öngörüsünde bulunsa da, bu konumun kalıcı hale getirilmesi için üretimin 2 milyon adede yaklaştırılması gerektiğine dikkat çekti. “10’unculuk bir şekilde mümkün ya da oradaki rekabet 10 binler veya birkaç binler mertebesinde gözüküyor. 2024’e baktığınızda 10 olan Tayland, 2025’te 12’nci sıraya düşüyor ama iki basamak düşmenin etkisi 1 milyon 500 binden 1 milyon 447 bine yani yaklaşık olarak 50 bin adetlik farktan dolayı gözüküyor. Ama bu tablo esas olarak neden önemli, burada kalıcı olacaksak 2 milyona yaklaşmalıyız ki o 10’uncu sıradaki gruptan kopalım. Aksi takdirde burası sürekli bir anda 10’unculuğa bir anda 15’inciliğe gelme riski taşıyor.” dedi.

İhracat ve tedarik sanayi:

Tedarik sanayinin ihracatının 2017’den bu yana %50 artarak 15 milyar dolar seviyelerine ulaştığı, ana sanayinin ihracatının da 19,5-20 milyar dolardan 22-23 milyar dolara yükseldiği belirtildi. Ancak Birinci, rekabetçiliğin ciddi risk altında olduğunu ve ihracatın çeşitli politikalar ve regülasyonlar nedeniyle stres altında olduğunu vurguladı.

Gelecek için uyarılar:

Birinci, “Otomotivde bugün hiçbir zaman bugünün sonucu değildir. Çoğunlukla 2-3 yıl, bazen de daha uzun faz farkları vardır. O yüzden de bugün hem 2-3 yıl öncesinin bir sonucudur hem 3-4 yıl sonrasının da sebebidir. Bu anlamda da bugün iyi projeleri, yeni üretilmekte olan coğrafyamıza yakın ülkelerdeki projelerden alamadığımız payların veya rekabetçiliğimizin zorlanmasından dolayı kaybettiğimiz işlerin etkilerini 2026-2027-2028’de göreceğiz.” diyerek sektörün geleceği için önemli uyarılarda bulundu.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu