Yeni Haberler

Tofaş, 400 milyon Euro’ya Stellantis Grubu’nun Türkiye’deki tüm haklarını alıyor

Stellantis markalı (Peugeot, Citroen, Opel ve DS) araçların ve yedek parçalarının ithalat ve satış Tofaş'ın oluyor. Tipo/Egea modelinin Tofaş tarafından Türkiye'de satışı ve ihracatı için üretimi 31 Aralık 2025 tarihine kadar uzatılıldı. 2025 yılı başından itibaren Tofaş, 5 marka için yeni "K0" modelin hafif ticari araç ve "Combi" versiyonlarını üretecek. Tüm hakları Tofaş'a ait.

İmzalanan anlaşma ile Tofaş, Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin Türkiye sermayesinin tamamını aldı. Devir bedeli 400 milyon Euro olarak gerçekleşti. Egea, Doblo ve Fiorino üretimiyle ilgili kritik kararlar alındı.

Tofaş ve Stellantis anlaşmaya vardı! Türkiye operasyonlarını Tofaş yönetecek Koç Holding ve Stellantis N.V. müşterilere ve iş ortaklarına sınıfının en iyisi ürün ve hizmetlerin verimli bir şekilde sunulması, Türkiye’deki operasyon potansiyelinin artırılması amacıyla mevcut Tofaş ortak girişimlerini daha da genişletme ve büyütmeyi hedeflediklerini açıkladı.

İmzalanan yeni stratejik anlaşma ile Tofaş, Stellantis Türkiye dağıtım şirketi Stellantis Otomotiv Pazarlama A.Ş.’nin sermayesinin tamamını satın aldı. Stellantis markaları Tofaş tarafından dağıtılacak Türkiye’de dağıtıma sunulan tüm Stellantis markaları – Alfa Romeo, Fiat, Citroën, DS Automobiles, Jeep, Maserati, Opel ve Peugeot – Tofaş tarafından dağıtılacak.

Stellantis Grubu ile Tofaş arasında yapılan sözleşmeyle, Fiat, Alfa Romeo ve Jeep markalarının Türkiye’deki satış ve satış sonrası faaliyetlerini sürdüren Tofaş, Stellantis’in PSA kanadındaki markaların da Türkiye temsilciliğini üstlendi.

Dünyanın en büyük dördüncü otomotiv grubu Dünyanın en büyük dördüncü otomotiv grubu olan Stellantis’in kurulması ile, Türk otomotiv sanayisinde uzunca bir süredir beklenen düzenleme gerçekleşti. Tofaş, Peugeot, Citroen, Opel ve DS markaları Türkiye’deki faaliyetlerini bundan böyle bünyesinde sürdürecek.

İki grubun fabrikadaki ortaklıkları ise aynen sürecek. Koç Holding CEO’su Çakıroğlu’ndan açıklama “Türkiye’nin 6 Şubat’ta yaşadığı deprem felaketinin acılarını sarmaya çalışırken, yaraların sarılmasında üzerimize düşen görevi yerine getirmeye devam etme kararlılığındayız.

Koç Topluluğu olarak ülkemize yatırım yapma konusunda güçlü bir kararlılığa sahibiz ve yeni anlaşmanın da bu zor dönemin atlatılmasına yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu stratejik yatırım, TOFAŞ üretim hacmi, ihracat performansı ve Ar-Ge kabiliyetleriyle birleştiğinde, şirketi otomotiv sektöründe yeni zirvelere taşıyacak.” Stellantis CEO’su: Koç ile ortaklığımızı derinleştirmek sinerji yaratacak Stellantis CEO’su Carlos Tavares ise “Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’da lider bir pazar payına ulaşmaya çalışırken, uzun vadeli stratejik planımız olan Dare Forward 2030’da kritik bir rol oynuyor” dedi. “Koç ile ortaklığımızı derinleştirmek sinerji yaratacak, değeri artıracak ve tüm segmentlerdeki Stellantis markaları için pazar potansiyelini büyütecektir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu